top of page

Dé tip om te krijgen wat je nodig hebt

Wat nodig?

nodig

Het is zo’n dag. Zo’n dag dat de regen maar blijft stromen.

Regenachtig, zo voel ik me ook. Ik voel even geen zonnestralen en warmte.

Ik voel eerder natte druppels op mijn wangen, terwijl ik toch echt binnen ben.


Weet je wat ik nodig heb?

Een warme knuffel, een liefdevolle arm om me heen.

Deze dagen heb ik soms. Het is oké.

Ik weet wat ik nodig heb én hoe ik het krijg.


Hoe?

Ik vraag het, ik communiceer. Simpel hè?

Als het zo simpel is, waarom doen we het dan niet vaker?

Ik zie en spreek zo vaak vrouwen die best weten wat ze nodig hebben van een ander,

maar dit niet vragen. Bang om veroordeeld te worden, afgewezen of zelfs uitgelachen te worden.


Hier komt een belangrijke overtuiging naar boven. Ben ik wel goed genoeg? Ben ik het wel waard? Wie ben ik om dat te vragen? Vaak hebben we het ook in onze jeugd meegekregen. Kinderen die vragen worden overgeslagen. Weet je het nog? Is het ook zo? Ik denk dat het eerder andersom is, als je niets vraagt, wordt je overgeslagen.


Zielig

Terug naar wat ik nodig heb op zulke dagen. Voorheen zat ik te somberen op de bank, liep zuchtend door het huis, vooral als mijn man in de buurt was. Zag hij dan niet dat ik het even lastig had? Jawel, hij vroeg dan ook wat er was.

“Niets hoor, het gaat zo wel weer.” (Ook zo’n vrouwendingetje ;-) )

Hij ging door en liet het los. Ik daarentegen voelde me nog zieliger. Hij kon toch gewoon zien dat ik een knuffel nodig had.


Communiceren

Inmiddels weet ik heel goed het hoe het werkt. Heb je iets nodig, wil je iets graag?

Vraag het!


Je mag er niet zomaar vanuit gaan, dat de ander dit weet.

Als je zelf niet of niet duidelijk communiceert, kan je niets verwachten van de ander.

Houdt het bij jezelf.


Enne…de angst voor de reactie van de ander is 9 van de 10 keer niet reëel.

De ander is vaak blij iets voor je te kunnen doen. Je helpt zelf toch ook graag?

Dus spreken we af dat we voortaan gewoon vragen?


Wat heb jij nodig?

Het kan ook zijn dat je zelf nog niet weet wat je nodig hebt. Erover schrijven helpt dan echt. Stel vragen op papier. Beschrijf hoe je je voelt. Beschrijf hoe je je wilt voelen. Vraag het universum je een signaal te geven. Stel je open voor signalen en mogelijkheden en je zal merken dat de antwoorden komen. Je weet dan precies wat je nodig hebt. En...als je dat weet, kun je het gewoon weer vragen. ;-)

32 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page