top of page

Het starten van je bedrijf is als op vakantie gaan

Bijgewerkt op: 2 aug. 2021


Stel, je wilt met je gezin naar Zuid-Frankrijk. Je zoekt naar leuke bestemmingen op internet. Je vraagt tips voor campings bij je vriendinnen en ja hoor, het is gelukt. Je hebt een topplek gevonden. Een mooie camping met voor ieder wat wils.


Goede voorbereiding

De vakantie nadert en de voorpret is net als de voorbereiding volop aanwezig. Je checkt of je alle spullen nog hebt. Is de auto in orde? Alle paspoorten nog geldig? Je leest misschien al wat over de omgeving en dan is het zover. De vakantie breekt aan. De auto is ingepakt. Kinderen op de achterbank, navigatie ingesteld, auto gestart en daar ga je….


Zo hard je kan

In één streep, zo hard je kan over de Route du Soleil. Stoppen, benen strekken, plaspauzes? Welnee joh, wat een onzin! Je weet de bestemming, het doel voor ogen en doorbikkelen maar, want daar wacht een paar weken ultiem genieten.

Zie je het voor je?


Ik denk niet dat je zo aan je vakantie begint. Ik hoop het niet tenminste. Behalve dat het gevaarlijk is, kom je gesloopt en chagrijnig aan. Je hebt de halve vakantie nodig om bij te komen. Als je er al komt…


Knallen en onderuitgaan

Toch zie ik dit wel veel startende ondernemers doen (en niet alleen starters hoor). Een beeld voor ogen hebben, doel bepaald en knallen met die ballen. Even gaat het goed, maar al snel valt het tegen. Waar is nu dat vrije gevoel van ondernemen? Weer niet gelukt! Ik haal mijn doel nooit. Of het doel wordt gehaald en de ondernemer kan er niet van genieten. Zonde!


Jouw ondernemersreis als vakantierit

Wat als je de ondernemersreis meer als een vakantierit zou zien. Ontspannen met tussenstops. Spannende, drukke stukken onderweg, maar ook genieten van het uitzicht. Plezier maken met de mensen om je heen. Nieuwe dingen ontdekken en erop vertrouwen dat je op je bestemming aankomt. Je navigatie is ingesteld. Jij zit achter het stuur. Je rijdt naar je bestemming en stopt op tijd voor een pauze. Kijk hoever je al gekomen bent en bereid je voor op wat nog komen gaat.


Tip, gebruik je tussenstop

Neem deze vakantie eens de tijd om stil te staan en te vieren waar je al bent. Kijk welke stappen er nog komen. Wat is de eerste stap die jij na de vakantie mag zetten?


Bonustip, leer van de videoserie

In de gratis videoserie 4 Wortels van je bedrijf leer jij in 4 korte video's welke onderdelen zorgen voor een stevige basis. Wat moet doen om deze onderdelen goed te gebruiken en versterken? Hoe kun jij blijven groeien en bloeien.


Zodat jouw bedrijf het succes wordt wat jij zo graag wilt en... jij doet waar je blij van wordt.

Je kunt de serie aanvragen via de knop hieronder.22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page