top of page

Ontdek wat je écht wilt en zet de eerste stappen naar jouw geluk


Een vers nieuw jaar ligt voor je. Een jaar als een leeg boek, een boek wat jij mag gaan vullen. Verhalen die jij mag schrijven. Misschien letterlijk, maar vooral figuurlijk.

 

Wat voor verhalen worden dat?

Wat wil je graag?

Waar word jij blij van?

 

Vaak krijg ik mensen in mijn praktijk die niet (meer) weten wat ze willen. Het hebben van een richting of doel lijkt dan een enorme berg te zijn waar ze niet meer overheen komen. De eerste stappen zetten op die berg is al een uitdaging op zich.

Als je hier ook maar iets van herkent lees dan vooral verder.

 

Vragen om te ontdekken wat je echt wilt

Om je vooruit te helpen hierin heb ik een paar vragen voor je. Het is handig om een boekje/ of schriftje te gebruiken om de vragen te beantwoorden. Zo heb je alles bij elkaar en kun je het teruglezen. Er is dan een rode draad te ontdekken die jou richting geeft.

 

  • Wat vind je echt NIET leuk?

Een vreemde vraag misschien als het gaat om doen waar je blij van wordt.😉

Geloof me, het gaat je meer helderheid geven.

Neem even de tijd om op te schrijven wat je echt niet leuk vindt en wat je niet wilt.

 

Keer vervolgens de antwoorden eens om. Wat komt daar dan uit?

Bijvoorbeeld:

Ik wil niet heel veel van huis zijn  Ik wil meer/ veel thuis zijn.

Ik vind teamsporten niet leuk.  Ik ben meer een solosporter.

 

Bij het laatste is het dus logischer dat, als je meer wil/ zou moeten bewegen, je kiest voor een sport die je alleen en onafhankelijk doet.

 

  • Waar ben je goed in?

Ieder mens heeft talenten, dus jij ook. Wat gaat jou makkelijk af? Vaak is iets zo normaal voor je dat je er niet eens bewust van bent.

Ga dat eens na voor jezelf. Vraag het ook aan mensen die je kent. Het leukste en meest waardevol is het om mensen te vragen uit verschillende kringen van jouw leven. Je moeder zal andere dingen zeggen dan je collega en je vriendin weer iets anders dan je kind bijvoorbeeld.

 

  • Wat zou je doen als je niet kon falen?

Als je zeker weet dat alles zou lukken, wat zou je dan doen? Heel vaak weten we diep van binnen best wel wat we willen, maar durf je het (nog) niet. Of je ziet vooral beren op je weg als je datgene zou doen wat je eigenlijk graag wilt.

 

Als je alleen naar 'falen en beren' kijkt, ga je niet verder komen. De kunst is juist om je open te stellen voor mogelijkheden. Zien wat er wél kan en stap voor stap te gaan naar dat waar jij eigenlijk naar verlangt.

En ja…misschien lukt het niet zoals je bedacht hebt. Je faalt nooit, je leert er vooral van. Als je niet begint, lukt het je sowieso niet.


Kijkend naar jouw antwoorden op de vragen, die ik je nu gesteld heb. Wat wil je dan in dit jaar?


Ga beginnen met die eerste stappen, hoe klein ze misschien ook wel lijken. Ga doen en vul het boek van 2024 met jouw verhalen. Ik ben benieuwd wat er in december 2024 allemaal in zal staan.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page