top of page

Verkopen met een goed gevoel

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021


“Ja, maar ik wil niet verkoperig zijn…”

“Oké en wat is voor jou dan verkoperig?”

“Nou, dat ik zelf iemand mijn massage aanbied. Ze weten toch dat ik masseer. dan komen ze wel als ze dat willen.“

Een stukje uit een gesprek wat ik onlangs met een coachee had.


Klanten komen niet vanzelf

Wat zou het fijn zijn, als het zo werkt. Soms gebeurt dat inderdaad ook. Maar als starter is er toch vaak meer nodig. De kans is klein dat mensen uit zichzelf bij je komen. Sterker nog, ze zijn zich niet eens altijd bewust van hun probleem. Terwijl de oplossing hiervoor voor hun neus ligt. Jij in dit geval. Aan jou de taak om iemand bewust te maken van probleem en oplossing.


Wat is een bedrijf?

Laten we eens teruggaan naar de basis. Een bedrijf of onderneming is gericht op winst maken. Inkoop en verkoop, méér verkoop dan inkoop. Verkoop is dus super belangrijk, zelfs het belangrijkste in je bedrijf. Zonder verkoop geen bedrijf.


Verkoop is opdringerig

Het is alleen het vervelende smaakje dat veel startende onderneemsters hebben bij verkoop. De opdringerige huis-aan-huis verkoper, de verkoopster in de kledingzaak die steeds bovenop je staat...dat idee. Je wilt zelf niet zo gezien worden.


Gedachten die helpen

Dan komen we bij jouw mindset. Het zijn alleen jouw eigen gedachten die je tegenhouden. Dat is goed nieuws, want gedachten kun je veranderen. Daar heb je invloed op.


  1. Zie het aanbieden van jouw product of dienst aan een potentiële klant als hulp. De ander heeft een probleem. Jij hebt de oplossing. Vraag of je de ander mag helpen.

  2. Geloof in jouw aanbod. Als jij weet dat je kunt helpen, zou het toch niet oké zijn ,als je de ander maar met het probleem laat zitten?

Laten lopen of hulp aanbieden

Terug naar de masseuse. Haar potentiële klant heeft last van zijn schouder en denkt dat het met wat rust en een pijnstiller wel weggaat...een illusie, weet zij. Zij kan hem helpen door de spieren en pezen los te maken en de opgeslagen stress af te voeren. Laat ze de klant met pijn lopen of gaat ze hem helpen door een massage aan te bieden? Dat laatste natuurlijk.


Als je zo naar verkopen kijkt, wat voel je dan?

Maak de vertaalslag eens naar jouw bedrijf en bied je hulp aan.


Hulp nodig?

Wil jij weten hoe jij een goede vertaalslag naar jouw bedrijf kan maken? Hoe het hulp aanbieden goed bij jou past? Stuur me dan een mailtje, dan kijk ik even met je mee.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page