top of page

Mijn leven staat op zijn kopEn dan zit je ineens in een rollercoaster….

Huilend liep ik de parkeerplaats op. Stapte ik de auto in en probeerde de rust terug te vinden voor ik ging rijden. “Het is geen abces, het zijn opgezette lymfeklieren. De internist zal dit verder moeten onderzoeken. Ik zal direct contact opnemen met je huisarts” Het gezicht van de radioloog stond heel serieus. Ik kreeg er een bang gevoel van.

Nog voor ik thuis was aangekomen was, belde mijn huisarts al op. Ik zag het in mijn schermpje en schrok. Dit was wel heel snel! Wat wil dat zeggen?

Van onderzoek naar onderzoek

4 Weken geleden ontdekte ik een grote bult onder mijn oksel. Zomaar ineens viel het me op bij het uitkleden voor het naar bed te gaan. Na een wat onrustige nacht heb ik een afspraak gemaakt met mijn huisarts. Waarschijnlijk was het een ontsteking. Een bloedonderzoekje en echo zouden meer duidelijkheid geven. Het was het begin van de vele onderzoeken die nog gingen volgen.

Slopende onzekerheid

Scans, puncties en een operatie gaven het duidelijk aan. Er was een diagnose en dus werd ik woensdagochtend, toch nog onverwacht snel, gebeld dat ik ’s middags bij mijn behandelend arts kon komen. Die laatste uren waren echt slopend. De onzekerheid van de weken ervoor kwam tot een hoogtepunt en ik was dan ook heel blij (hoe vreemd dit ook klinkt), dat ze meteen de uitslag gaf. De achtbaan stond ineens abrupt stil…

Ik ben ziek en sterk

Ik heb Hodgkin lymfoom, ofwel lymfeklierkanker. Er wordt nog onderzocht in de komende week welk stadium het zich bevindt, maar de prognoses zijn goed. Ja, het gaat een pittige weg worden. Ja, ik ga chemokuren en bestralingen krijgen. Ja, dat vind ik heel spannend. Ja, ik heb regelmatig een flinke huilbui. EN JA, ik heb de overtuiging dat ik helemaal genees. Ja, ik kan dit aan. Ja, ik voel dat dit niet voor niets is en ik kom hier alleen maar nog sterker uit!

Mindset

Het is mijn gewoonte om dagelijks tijd te besteden aan mindsetwerk. De afgelopen weken nog meer en dit blijf ik doen. Het helpt me om in een goede vibe te blijven. Het helpt me om bij mezelf te blijven en te voelen wat ik wil en wat ik nodig heb. Zo stem ik me ook af op een de meest goede afloop voor mij en voor mijn gezin. Ik besef nu nog veel meer dan ik al deed, dat de liefde van, voor en in mijn gezin het aller allerbelangrijkste voor mij zijn. Want wat heb ik toch een fantastische man en geweldige kinderen, echt waar!

Ervaringen delen

Ik deel dit verhaal niet met je om medelijden of iets dergelijks te krijgen. Helemaal niet, want ik ben ook zeker niet zielig of zo. Nee, ik deel dit verhaal omdat ik dit zo voel en omdat ik graag in contact kom met vrouwen die kanker hebben of hebben gehad. Ik zou graag ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar inspireren. Ken jij of ben jij iemand die zich hierin herkent? Neem dan alsjeblieft contact met mij op.

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page