top of page

Van kinderspel tot volwassen balans: Ikke zelluf doen



kinderhand en volwassen hand tegen elkaar hulp vragen en aannemen

Het kind in jou wil het zelf doen

“Ikke zelluf doen”, ken je het nog? Van jezelf als kind, misschien van je eigen kind of kinderen in je omgeving. Een uitspraak waar een sterke wilskracht in zit. Wilskracht om het zelf te kunnen, wilskracht om het op je eigen manier te doen. Het hoort bij je ontwikkeling en groei. Je leert vaardigheden en je doet ervaringen op. Ook krijg je er zelfvertrouwen van. Je kunt steeds meer.

 

De last van het alleen doen

“Ikke zelluf doen”, het alleen willen doen. Als je ouder wordt, kan het je ook erg in de weg zitten.

 

De overspannen ondernemer

Denk aan de ondernemer die alles in controle wil houden daarom niets uitbesteedt. Het takenpakket wordt steeds uitgebreider en de to-do-lijst eindeloos. Doorgaan tot hij erbij neervalt en in ieder geval het plezier waarmee hij begon niet meer voelt.

 

De gestresste moeder

Of wat dacht je van de vrouw die een heel vol bordje heeft. Een drukke baan, gezin met jonge kinderen, grote vriendengroep en bestuurslid bij een vereniging. Ze wil zich graag overal inzetten, maar voelt zicht vooral te kort schieten en ontspannen…wat is dat?

 

Jouw volwassen versie zoekt balans

Ja, ook als volwassenen willen we vaak nog “Ikke zelluf doen”.

Hoge verwachtingen van onszelf en hulp vragen vinden we moeilijk. Terwijl hulp vragen en hulp krijgen je zo enorm veel brengt. Rust, ruimte, helderheid, je gesteund voelen, samen…

 

Dus waarom zou je het niet doen? Ben lief voor jezelf en vraag die hulp. Je hoeft het niet alleen te doen.

 

“Ikke zelluf doen”, kinderachtig eigenlijk hè? 😉

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page