top of page

De Herfst en Loslaten: Een Seizoen van Verandering


loslaten herfst seizoen verandering

In de herfst verandert de wereld om ons heen in een prachtige omgeving van kleuren en geuren. De blaadjes veranderen van groen naar tinten rood, oranje en geel voordat ze uiteindelijk van de bomen vallen. De herfst is het seizoen van loslaten. Niet alleen in de natuur, ook in ons eigen leven. Het geeft ons de gelegenheid om te reflecteren, te veranderen en ons voor te bereiden op de koude, donkere wintermaanden die voor ons liggen.

Voel jij het ook? Net zoals de bomen hun bladeren loslaten, nodigt de herfst je uit om te kijken naar wat je in jouw leven mag loslaten. Het is een seizoen van transformatie en vernieuwing, waarin je waardevolle lessen kunt leren over loslaten. Ik neem je mee in het loslaten op verschillende vlakken.


Loslaten van oude gewoontes

In de herfst word je herinnerd aan het loslaten. De bladeren, die eerst groen en vol leven waren, veranderen van kleur en vallen uiteindelijk op de grond. Zo is het ook in jouw leven. Welke oude gewoontes hebben passen niet meer bij je? Welke patronen helpen je niet langer? Het is nu de tijd om ze te laten vallen, net zoals de bladeren van de bomen.


Loslaten van negatieve emoties

In de herfst je je melancholischer voelen, maar het is ook een mooie periode je negatieve emoties los te laten. Laat de zwaarte van verdriet, boosheid en angst los, bijvoorbeeld door EFT (Emotional Freedom Techniques), ademoefeningen of schrijfoefeningen. Maak ruimte voor positievere gedachten en gevoelens, net zoals de herfst ook ruimte maakt voor vernieuwing.


Loslaten in relaties

Net zoals de natuur verandert, zo veranderen ook je relaties. De herfst kan je eraan herinneren dat sommige relaties bepaalde patronen moeten loslaten verder te kunnen groeien. Het is niet het einde van een relatie, maar eerder het begin van een nieuwe fase. Laat oude verwachtingen en conflicten net als de blaadjes vallen, om ruimte te geven aan iets nieuws.


Loslaten van materiële zaken

De herfst inspireert ons om op te ruimen in en om huis en te vereenvoudigen. Welke spullen kun je loslaten om meer letterlijk en figuurlijk meer ruimte te creëren in je leven. Minder spullen kunnen je helpen te focussen op wat echt belangrijk is.


Loslaten en acceptatie

De herfst leert je dat je mag accepteren. Net zoals de bomen accepteren dat hun bladeren moeten vallen, mogen jij en ik accepteren dat het leven bestaat uit ups en downs. Loslaten betekent soms accepteren wat je niet kunt veranderen en je richten op waar je wel controle over hebt.


Je ziet, dat in de herfst ligt een mooie les over loslaten zit, zowel in de natuur als in je eigen leven. Het is een tijd van reflecteren, veranderen en voorbereiden op wat er komen gaat. Dus laten we de herfst benutten als een kans om te leren loslaten en te omarmen wat er voor ons ligt. Doe je mee?

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page