top of page

Van Krachtig met Kanker naar De Kracht van Schrijven


BEKENDMAKING!!


Tromgeroffel….licht uit, spot aan!

Vandaag is het zover, vandaag mag het naar buiten. “Wat dan?”, denk je misschien. Wat breng je naar buiten? Wat wil je zeggen? Dat zal ik je vertellen.

Voor ik ziek werd vorig jaar heb ik heel vaak de vraag gesteld wat ik te doen heb in deze wereld. Wat is mijn rol? Wat kan ik bijdragen? Ook heb ik het verlangen geuit, op papier iedere dag weer, dat ik anderen wil inspireren, dat ik mijn bereik (online) wil vergroten en dat ik kan doen wat ik zo leuk vind, namelijk schrijven.

Toen kreeg ik de diagnose lymfeklierkanker. Niet bepaald wat ik in gedachten had als reactie op mijn vraag en mijn verlangen. Toch bleek dit wel zo te zijn. Ik ging mijn verhaal delen op Facebook. Ik schreef blogs over wat me bezighield en hoe ik in het ziekteproces stond. Een resultaat hiervan is de facebookpagina Krachtig met Kanker.

Naast het feit, dat ik er zelf veel baat bij had om te schrijven, gebeurde er nog iets heel moois. Mijn bereik steeg enorm. Vele duizenden mensen zagen mijn blogs en uit allerlei hoeken kwam er reactie. Ik was enorm onder de indruk van alle steun, maar vooral ook van alle berichtjes die ik ontving van bekenden én onbekenden. Ze zeiden dat ze geïnspireerd werden door mij. Wauw! Was dat niet waar ik naar verlangde? Een groot bereik en een bron van inspiratie zijn.

Maar is dit dan wat ik te doen heb? Hoe dan precies? Inmiddels weet dat het hoe niet zo belangrijk is om te bedenken. Het vertrouwen dat alles op het juiste moment en de juiste manier naar je toe komt is van belang. Zo werkt het. De controle loslaten en vertrouwen hebben. Heel simpel eigenlijk, maar makkelijk is het niet. 😉

Een sprongetje vooruit in de tijd: Oktober dit jaar was een maand waarin ik opgebrand was. Fysiek en emotioneel was ik op. Het was nodig om veel rust te nemen na de heftige 1,5 jaar ervoor. Dat was dus ook wat ik deed. Rusten, energiegevers inbouwen én mindsetwerk, heel veel mindsetwerk. Schrijven, mezelf een nieuw verhaal vertellen, mediteren, visualiseren.

Begin november was mijn energie al heel veel toegenomen en voelde ik dat ik helderheid wilde in wat ik te doen heb. Ik heb de vraag gesteld. Het als doel gesteld voor die week en het toen losgelaten. En daar was het ineens. Tijdens het luisteren van een podcast ‘viel het zo binnen’. Ik weet niet eens meer waar de podcast over ging, wel voel ik nog de energie die het me gaf. Ik heb pen en papier gepakt en alles wat boven kwam opgeschreven.

Het heeft even geprutteld en inmiddels ben ik zover dat ik werk aan een nieuw ebook, een minicursus en de ideeën voor een programma liggen ook klaar. Het stroomt aan alle kanten.

Leuk dat verhaal, maar wat is het nou, Bianca? Zeg het nu gewoon. Oké, komt het: Ik ga vrouwen die een levensveranderende gebeurtenis (ziekte, scheiding, verlies, burn-out etc) hebben meegemaakt, leren hoe ze met een helpende mindset weer houvast krijgen in hun leven. Van overleven naar echt leven in liefde en vertrouwen en hierbij het schrijven als hele krachtige tool gebruiken. Schrijven “Van Woord naar Werkelijkheid”.

In mijn hele lijf voel ik dat ik hiermee heel veel vrouwen kan helpen en echt waardevol voor ze ben. Daar worden we allemaal blij van.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page