top of page

1 Cappuccino is inspiratie voor 3


Maandagmorgenmoment

Het is maandagochtend. De kinderen heb ik naar school gebracht en ik heb nog een half uur voor mijn afspraak. Rijd ik nog snel naar huis voor….voor wat eigenlijk?

Ik besluit mijn moment te pakken en even later bestel ik een lekker cappuccino bij Bagels & Beans op het terras.


Genietend van de lekkere koffie schrijf ik in mijn boekje, wat ik vaak bij me heb. Ik schrijf over dat wat ik echt graag wil, waar ik blij van word en waar ik me dankbaar voor voel.


Snel, snel aan de slag

Wanneer ik 20 minuten later afreken, vertelt de serveerster me dat ze dat eigenlijk ook zou moeten doen. Rustig de dag starten met een kop koffie of thee voordat ze aan de slag gaat. Ik geef haar daar gelijk in. Ze gunt het zichzelf vaak niet, maar mijn cappuccino op haar terras zette haar aan het denken. Ze is geïnspireerd.


Rust, hoe dan?

Met nóg meer goede zin door dit kletspraatje ga ik naar mijn afspraak. Ik vertel over mijn koffie- en schrijfmomentje en over de serveerster. De vrouw met wie ik een afspraak heb, is een drukke onderneemster met een volle agenda. Ook haar zet ik aan het denken met puur het delen van dit verhaal. “Maar hoe dan…?” is haar terechte vraag. “Hoe krijg ik ’s morgens meer rust?”


Wat kies je?

Een kwestie van kiezen. In haar situatie kan ze haar afspraken plannen vanaf 9.30u in plaats van 9.00u. Zo simpel kan het zijn. Het gaat om keuzes maken. Je hebt altijd een keuze, als je je er maar voor open stelt. Want wat ontstaat er als je beperkende gedachtes loslaat?


Kleine actie, groot resultaat

Zo zie je maar, mijn keuze voor 1 cappuccino gaf inspiratie aan 2 anderen en hiermee ook nog eens extra inspiratie voor mijzelf. En…het kostte me maar 20 minuten. Een kleine actie met waardevol resultaat. Welke kleine actie kun jij doen waar je zelf een mooi resultaat uithaalt?

45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page