top of page

Krachtig met kanker: wat bedoel ik nu?


De afgelopen tijd heb ik meerdere berichtjes gehad van vrouwen met kanker, die zich even niet zo krachtig voelde.


En zelf herken ik dat natuurlijk ook. Genoeg inspiratie dus voor een blog hierover. Een blog waarin ik mijn visie op ‘Krachtig met kanker’ deel.

Zoals ik al vaker heb geschreven ben ik er helemaal van overtuigd, dat je mindset essentieel is in je ziekteproces. Overigens niet alleen bij ziekte natuurlijk, maar bij alles in je leven.

Een positieve mindset helpt je om zo krachtig mogelijk door je ziekteproces te gaan.

Betekent dat dan dat je alleen maar positief moet zijn? Dat je blij en lachend alles moet ervaren? Dat je niet boos of verdrietig mag zijn? Welnee, dat is helemaal niet wat ik bedoel!

Boosheid, verdriet en ook bang zijn; het zijn emoties waar we, als maatschappij, doorgaans meer moeite mee hebben. Maar als emotie is het net zo belangrijk als bijvoorbeeld blijdschap. Ik zie het als een ketel waarbij de druk alsmaar hoger wordt. Wanneer je geen druk van de ketel afhaalt, zal deze vroeg of laat ontploffen met alle gevolgen van dien. Een flinke huilbui of je boosheid ergens op afreageren haalt druk van de ketel. Dit is dus zeker geen zwakte, maar juist heel krachtig. Het duurde even voor ik mezelf daarvan overtuigd had, maar inmiddels geef ik mezelf daar ook alle ruimte voor. Ja, de tranen stromen rijkelijk bij mij. Ik kan overal van huilen. Verdriet, frustratie, boosheid, angst en ook van geluk. J Het lucht op en geeft weer ruimte om door te gaan.

Dat ruimte geven en weer doorgaan is ook waar voor mij ‘Krachtig met kanker’ voor staat. Waar kies je voor? Voel je jezelf slachtoffer van je situatie en ga je bij de pakken neerzitten? Of kijk je het aan en blijf je zelf aan het roer van je gedachten staan. Ik kies echt voor het laatste. Ook na moeilijke momenten de draad weer oppakken. Vallen en opstaan en dan een keer vaker opstaan dan vallen. ;-)

Onlangs heb ik een logo laten ontwerpen voor ‘Krachtig met kanker’ met als basis een levensboom. Een boom met een stevige basis met de wortels in de grond, goed geaard en takken die naar de hemel rijken. Symbool voor het spirituele en het altijd zien van mogelijkheden. Een boom stevig in de grond en die mee veert wanneer het nodig is. Een boom met verval van de herfst en ook de frisheid en het nieuwe van de lente. Dat alles vanuit een liefdevol hart. Liefdevol voor de ander, maar vooral liefdevol voor jezelf.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page