top of page

Omdat ik het waard ben!


Omdat ik het waard ben!


De bekende slogan van L’oreal komt regelmatig bij mij voorbij. Dat is ook niet voor niets. Het heeft me weer geholpen bij een stukje bewustwording.

De afgelopen dagen zat ik in een flinke dip. Ik voelde me extreem moe en had heel veel huilbuien. Ik kon niet eens altijd precies zeggen waarom. De tranen waren er gewoon en bleven ook maar komen. Ik liep echt tegen mezelf aan en nog wel. Ik heb enorm de balen van het ziek zijn. Ja, ik ben genezen, maar ik ben nog niet beter. Ik voel me zelfs zieker en zwakker dan voorheen. In ieder geval zieker dan voor ik de diagnose kreeg.

De kanker is weg, maar mijn lichaam is ook ‘stukgemaakt’. Alles mag nog herstellen. Met name mijn benen, spieren en gewrichten, doen pijn en de vermoeidheid is bizar. Wanneer ik iets doe, kan ik daarna zomaar totaal uitgeblust zijn. Dit is gelukkig niet altijd het geval. Het overvalt me dan ineens.

Gisteren was ik zover dat ik besefte dat ik weer in dezelfde valkuil stapte. Alles zelf willen doen, op eigen houtje. Zelf gaan sporten, zelf willen afvallen, zelf een coach/psycholoog zoeken; ik kan het allemaal wel zelf…

Misschien wel, misschien kan ik het wel zelf. Het is alleen helemaal niet nodig. De hulp ligt voor het oprapen. Ik hoef het alleen maar te pakken.

Zowel mijn arts als ook de verpleegkundig specialist hebben meerdere keren aangegeven dat ik via hen een verwijzing kan krijgen naar het revalidatiecentrum. Dus zodra ik de behoefte had, zou ik daar hulp kunnen krijgen van fysiotherapeuten, diëtist, maatschappelijk werk, psycholoog en noem maar op. Ik had het in mijn achterhoofd bewaard, maar wilde het eerst zelf proberen.

Nu heb ik mezelf toegesproken: “Lieve Bianca, wat maak je het moeilijk voor jezelf. Accepteer de hulp die je aangereikt krijgt. Je bent het meer dan waard. Ben mild naar jezelf en laat je alsjeblieft helpen.”

Ik heb de telefoon gepakt en een verwijzing gevraagd voor oncologische revalidatie. Dit was geen enkel probleem en binnenkort krijg ik een oproep voor een gesprek met de revalidatiearts. Daarna ga ik starten met 3 maanden revalideren, een all-in-one pakket aan hulp. Werken aan mijn herstel en de verwerking van alles wat er gebeurd is.

Waarom? Omdat ik het waard ben! J


2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page