top of page

Kanker is levensveranderend


Gisteren was het Wereldkankerdag.


Een jaar geleden had ik echt niet gedacht dat dit ook betrekking op mij zou hebben. Sterker nog, ik had nog nooit van deze dag gehoord!

Wat kan er dan in een jaar tijd enorm veel veranderen, zeg. Van een druk, actief en ondernemend bestaan met een gezin, bedrijf en een gevuld sociaal leven, naar een bestaan wat nu in het teken staat van herstel en verwerking. Zoeken naar de goede verhouding tussen activiteit en rust. Zoeken naar en ontdekken van mogelijkheden om me professioneel mee bezig te houden.

Ik ben veranderd. Kanker heeft mij veranderd. Kanker heeft mijn leven, mijn wereld totaal op zijn kop gezet. Maar dat niet alleen, kanker heeft mij als persoon veranderd. Ik ben niet meer dezelfde Bianca als een jaar geleden. Wellicht ben ik nu weer dichter bij mijn ware zelf gekomen. De persoon die ik werkelijk ben. Zo voelt dit voor mij.

Steeds meer laat ik oude patronen en conditioneringen los. Stap voor stap vervang ik ze. Heel bewust creëer ik helpende overtuigingen en gewoontes. Helpend in de zin dat ik doe wat goed voor mij is. Helpend, uit liefde voor mezelf. Helpend, zodat ik kom waar ik wil zijn, mijn doelen bereik.

Ik ben me zo bewust geworden van de eindigheid van dit leven hier op aarde, dat ik er ook echt het allerbeste van wil maken. Dit klinkt vanzelfsprekend misschien, maar dat is het echt niet. Niets is vanzelfsprekend, daar mogen we ons bewust van zijn, iedere dag weer.

Iedere dag mag je dankbaar zijn dat je wakker bent geworden. Dankbaar dat je een dag vol kansen en mogelijkheden voor je hebt. Een dag waar jij invulling aan mag geven. Ja, je hebt wellicht verplichtingen. Het is aan jou hoe jij deze invult en of je hier keuzes in maakt. Ja, je voelt je fysiek misschien helemaal niet orde of je bent om welke reden dan ook beperkt in je lichamelijke mogelijkheden. Het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Is dat altijd makkelijk? Welnee! Maar wat is er wél mogelijk? Een vraag waar je misschien niet direct een antwoord op hebt, maar stel de vraag eens aan het universum. Stel je open en het antwoord zal komen. Daar mag je op vertrouwen.


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page