top of page

Doen of zijn


Ja, het begint weer te stromen.


Het begint weer te kriebelen. Ik voel mijn energie weer toenemen en ideeën en inspiratie borrelen naar boven. Wat heerlijk om dat weer te ervaren!

De afgelopen weken had ik echt gevoel niet vooruit te komen. Ik ging door de dagen heen. Ik zorgde voor mijn kinderen, die achter elkaar griep kregen, en deed een en ander op de automatische piloot. Vervolgens was ik zo moe dat ik eigenlijk alleen maar apathisch voor me uit zat te staren.

Ik wilde wel van alles doen, maar ik kon het niet. Het kwam niet uit mijn handen. De wil was er vooral vanuit mijn denken en eigenlijk niet vanuit mijn zijn. Als er iets frustrerend is, dan is dat wel bedenken dat je iets wil, maar het (nog) niet kunnen. Willen omdat je denkt, dat het zo hoort of dat men dit van je verwacht. Het willen wordt dan meer een moeten van jezelf. Terwijl het willen vanuit je zijn een verlangen is. Een verlangen waar je vaak automatisch meer kracht en energie voor hebt. Wanneer je doet waar je naar verlangt, datgene waar je diep van binnen naar verlangt, dan geeft het je ook energie. Die positieve vibe die je voelt.

Misschien vind je het wat wazig, misschien begrijp je direct wat ik bedoel.

Gisteren werd ik weer wakker. Wakker in de zin van dat ik me bewust werd van wat er gebeurde. Ik stond weer in de stand van het goed zorgen voor anderen en niet zo goed zorgen voor mezelf. Ik luisterde niet naar mijn verlangens. Sterker nog, ik maakte niet eens ruimte om ze er te laten zijn. Logisch dat mijn energie laag was. Begrijpelijk dat ik alleen nog maar voor me uit staarde. Het bracht mij weer terug in het zijn. Ik hoefde niets te doen, alleen maar te zijn. Toen ik die ruimte nam, kwamen ook de verlangens, de inspiratie en ideeën weer naar boven. Prachtig om te zien hoe dit werkt.

Wat ik je hieruit mee wil geven is een uitnodiging. Voel jij je laag in je energie zitten? Loop je misschien tegen muren op of heb je depri gevoelens? Laat het moeten en doen eens los en maak ruimte om simpelweg te zijn. Je zal merken dat je ware verlangens naar boven gaan komen. Dat er weer meer helderheid gaat komen en dat de zon ook weer gaat schijnen voor jou.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page