top of page

Wat denk je wel?


Vandaag begint de zomer.


De eerste dag van een nieuw seizoen, de langste dag van het jaar. Licht! Wat houd ik toch van licht! Zonlicht, daglicht, het geeft energie. Ik heb het zó nodig. Ik merk het aan mijn lichaam, mijn energie en mijn humeur wanneer de dagen grauw en donker zijn. Niet dat ik niet vrolijk kan zijn, maar ik merk dat ik er meer moeite voor moet doen. Het gaan dan niet zo vanzelf. Het wordt dan meer een keuze.

Ik ben altijd al gevoelig geweest voor licht, donker en weersveranderingen. Nu, na kanker, ben ik er extra gevoelig voor. Of is het dat ik me er nog bewuster van ben? Ach, wat maakt het ook uit. Ik voel wat ik voel en dat vind ik helemaal prima.

Hoe anders is dit geweest?! Ik vond dat ik me niet aan moest stellen als ik me niet fijn voelde op grauwe dagen. Ik vond dat ik gewoon door moest gaan al had ik niet veel energie. Niet te flauw en door…

Wat zouden anderen er wel van vinden? Vast en zeker vinden ze me slap en lui. Ja dit waren écht mijn gedachten. Gericht op de mening of het oordeel van een ander. Althans, de invulling die ik daaraan gaf. Ik wist niet eens of de ander dit daadwerkelijk dacht.

Een patroon waar ik me opgegroeid ben. Een patroon wat ik doorbroken heb. Wat ik doe en wat ik denk en voel is 100% oké. Ik ben 100% oké. Ik luister naar mijn lichaam. Ik luister naar mijn intuïtie. Ik doe wat bij me past en vertrouw erop dat dat het juiste is. Los van wat een ander daarvan zou kunnen vinden.

Ik weet dat er heel veel vrouwen (en ook zeker mannen) zijn die heel gevoelig zijn voor het mogelijke oordeel van een ander. Misschien ben jij een van hen? Dan heb ik een leuke oefening voor je. Een spelletje wat ik gebruik als ik mezelf erop betrap met het oordeel van anderen bezig te zijn.

OEFENING

Denk eens aan een situatie waarin jij gevoelig bent voor meningen/ oordelen etc. Vul dan in wat de ander volgens jou over je denkt. Meestal is dit vrij negatief.

Bedenk vervolgens zoveel mogelijk invullingen die de ander zou kunnen hebben die óf positief zijn óf misschien wel helemaal niet over jou gaan, maar over zichzelf.

Lukt je dat? Je zal zien dat er nog zoveel meer mogelijk is dan de invulling die je er in eerste instantie aan gaf. Naarmate je dit vaker doet wordt het steeds makkelijker en leuker en je voelt direct een veel lichtere energie.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page