top of page

Loslaten


Het is alweer een hele tijd geleden, dat ik een blog geschreven heb.


Inmiddels is het zelfs al weer herfst. Al is het weer nog zomers. Ik voel de herfst al wel heel duidelijk. Ik merk dat ik weer echt steeds meer naar binnen keer. Ik heb veel losgelaten (letterlijk en figuurlijk) en doe dit nog steeds. Onderzoeken welke zaadjes ik meeneem om te laten ontkiemen. Bijzonder vind ik het om te ervaren dat mijn leven zo de seizoenen volgt. Zo was dit vorig jaar heel duidelijk in mijn proces met kanker en ook dit jaar zie ik het weer gebeuren. Herken ik het patroon. Het afgelopen half jaar is heel intensief geweest. Prachtige dingen kwamen helemaal tot bloei, zoals ons huwelijk wat sterker en liefdevoller dan ooit werd. Maar ook hele nare situaties kwamen in alle hevigheid. Om respectvol met de privacy van mensen in mijn omgeving om te gaan deel ik dit alles niet openbaar. Laten we het erop houden dat we een hele grote schoonmaak in ons leven hebben. Afscheid nemen van wat niet meer past. Zo zijn we vorige maand verhuisd en hebben in Ulvenhout een deur achter ons dichtgedaan om een nieuwe deur in Bavel te openen. 1 Oktober, de dag dat we definitief de deur sloten, was de dag dat ik mocht erkennen dat ik opgebrand was, fysiek en emotioneel. De kracht en het vertrouwen wat ik altijd diep vanbinnen voelde, voelde ik niet meer. Ik was helemaal leeg en wist dat ik nu echt zelf hulp nodig had. Dit kon ik niet alleen en hulp inschakelen van een professional was de beste stap. Zo fijn om met iemand te praten, die vragen stelt, doorvraagt, spiegelt en tips geven. Dat wat ik bij anderen als coach doe, maar jezelf coachen werkt niet. Nu dus radical selfcare, heel veel rust en vooral dat doen waar ik energie van krijg. Gek genoeg zijn dat de dingen die heel sneaky uit mijn leven geslopen zijn. Of eigenlijk die ik onbewust een voor een geskipt heb. Niet zo handig, wel de realiteit. Deze herfst gebruik ik om te ontdekken wat het is in mijn energie wat dit alles heeft aangetrokken en wat ik wil voor de toekomst. Mediteren, wandelen, schrijven, zingen, lezen, leren, reflecteren, dansen, creativiteit en liefde is wat ik nodig heb en wat ik mezelf geef. Een lang verhaal, vooral over mezelf inderdaad. ;-)Ik deel het met je, omdat ik je hoop te inspireren en inzichten te geven in jouw eigen leven. Misschien besef je nu dat ook jouw energiegevers op de achtergrond zijn geraakt? Of wil je wellicht ook loslaten wat je niet meer dient of heb je behoefte om naar binnen te keren. Doe hier dan iets mee. Ben lief voor jezelf. En ja…..ik beloof dat ook te doen.


9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page