top of page

Aandacht schenken met liefdeNa een poosje rust en naar binnen keren, voel ik de energie weer toenemen en stromen. Prachtig, hoe dat werk. Ik hou ervan.

Overgave aan de rust, erkennen dat het er mocht zijn wat ik voelde, die enorme vermoeidheid en zware emoties. Energiegevers heb ik bewust terug in mijn leven gebracht en ook in energiezuigers heb ik bewuste keuzes gemaakt. Wat sta ik toe en wat niet? Ik heb me gefocust op hoe ik me wil voelen en wat daar voor nodig is. Ik liet emoties toe, maar maakte ook steeds opnieuw de keuze er niet in te blijven hangen. Mijn aandacht te verleggen naar wat ik wél wilde. Was het makkelijk? Nee, lang niet altijd. Maar het werkte wel en nog steeds natuurlijk. Keer op keer, ervaar ik hier de kracht weer van. Daar waar je op focust, krijg je meer van. Dat wat je aandacht geeft, groeit.

Juist nu de energie weer gaat stromen, ben ik aan het onderzoeken wat ik mag doen in deze wereld. Wat is mijn bijdrage? Waar ben ik goed in en wat mag ik hiervan delen? Waar kan ik anderen mee helpen? Het zijn vragen die regelmatig voorbijkomen en waarover ik schrijf in mijn dagboek. En ja, dat is zeker iets waar ik goed in ben. Schrijven is een talent van mij. “Poeh, dat klinkt arrogant”, zegt een stemmetje in mijn hoofd. “Helemaal niet arrogant! Je mag je talent zeker benoemen,” zegt een andere stem. Ik besluit naar deze laatste stem te luisteren. Die brengt me verder en laat me groeien.

Een krachtige, helpende mindset creëren. Een mindset die je steunt en stevig laat staan en meeveren wanneer het stormt. Nog iets waar ik goed in ben. (Wauw, zeg ik dit nu alweer?! 😉 )

Deze en meer talenten wil ik combineren in mijn werk, in een nieuw bedrijf. Hoe? Ga ik verder met Krachtig met Kanker of trek ik het breder? Dat is voor mij nu nog niet helder. Allerlei ideeën komen voorbij. Ik schrijf ze op en bewaar ze om er een lijn in te ontdekken.

Ik kies er nú voor om me te focussen op helderheid en zal dus niet meer zeggen: Het is voor mij niet helder. Mijn nieuwe mantra is: Ik heb volledig helderheid in wat ik mag doen in deze wereld. Het is duidelijk voor mij hoe ik mijn talenten inzet en anderen hiermee help. Hier geef ik aandacht aan. Dit mag groeien.

Wat wil jij aandacht geven? Wat mag er in jouw leven groeien? Wat is het eerste wat er in je opkomt? Geef het die aandacht met liefde.


5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page