top of page

Jouw behoefte, jouw liefdevolle voorwaardeGisteren was het Blue Monday.

Zogezegd zou dit de meest deprimerende dag van jaar zijn. Is het werkelijk zo? Is het onderzocht of is het wellicht een goede marketingstunt? De welnessbranche profiteert er goed van, zag ik. Het was namelijk heel druk in het saunacomplex waar ik was. Zondag stuurde ze nog een leuke Blue Monday-aanbieding, maar ik had al lang gereserveerd, helemaal nergens aan gedacht. Dat die reservering er al een tijd stond, heeft te maken met één van de intenties die ik dit jaar voor mezelf gezet heb.

Een intentie

Dit jaar plan ik minimaal 1 dag per maand helemaal voor mezelf. Een dag waarop ik alleen maar doe waar ik zin in heb. Dat kan vanalles zijn, maar kan ook helemaal niets zijn. Deze keer is het dus een dagje in mijn uppie naar de sauna. Ik hoef niet te praten als ik dat niet wil (behalve mijn bestelling ;-) ). Genieten van de sauna’s, de baden, de rust, in mijn lijf zakken, lekker eten, een boekje lezen en in mijn dagboek schrijven. Helemaal opgeladen kom ik weer thuis.

Opladen

Dat is wat je nodig hebt, oplaadmomenten We zijn vaak zo geneigd om door te gaan en vooral veel te geven. Dat vraagt nogal wat energie en daar is helemaal niets mis mee. Wel is het belangrijk dat je ook weer oplaadt, zodat je niet continu vanuit je reserves leeft en geeft.

Waar ligt je behoefte?

Weet je, jij bent degene die beslist wanneer je tijd en ruimte voor jezelf nodig hebt. En vooral jij voelt zelf hoeveel tijd en ruimte dit is. Hoeveel is dat op een dag, in een week, in een maand? Laat je gedachten er maar eens over gaan en schrijf het op. Wees eerlijk naar jezelf. Waar heb jij behoefte aan? Een liefdevolle voorwaarde in jouw leven. Wat is de eerste stap die je daarin NU kunt zetten?

Ik ben benieuwd. Laat je het me weten?

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page