top of page

Liefde, wat is liefde?


Valentijnsdag, dag van de liefde.


Een stille, geheime liefde, een prille liefde, een stevige liefde, een diepe liefde, vriendschappelijke liefde, ouderlijke liefde, kinderlijke liefde, pijnlijke liefde, vervullende liefde. Liefde is er in zoveel soorten en maten. Zoveel meer dan ik hier kan beschrijven. Maar oh, wat hou ik toch van liefde. Liefde is mooi en soms ook ingewikkeld. Liefde is verwarmend en soms ook confronterend.

Wat is dan liefde? “Diepe acceptatie van en genegenheid voor een ander of eventueel jezelf”, schrijft Wikipedia. Dat laatste is volgens mij juist de essentie. Liefde voor jezelf, acceptatie van en genegenheid voor jezelf om van daaruit ook van anderen te houden en met hen relaties aan te gaan. Relaties als aanvulling, zonder afhankelijkheid in wie je bent, in wezen, in je kern.

Relaties vragen om investeren. Investering in tijd, energie en aandacht. Iedere relatie, ook die met jezelf, vraagt hierom. De prioriteit, die je hieraan geeft, ligt bij jou. Welke relatie krijgt jouw hoogste prioriteit? Denk je hierbij ook aan de relatie met jezelf?

Heb lief! <3

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page