top of page

5 Tips om te starten


Ze heeft een prachtig idee. Een idee waarmee ze haar bijdrage levert aan een nog mooiere wereld. Waarom zou ze dat willen? Het is een gevoel. Iets in haar zegt dat het belangrijk is. En toch… zijn er dan vragen die haar tegenhouden.


Hoe begin ik? Waar begin ik? 2 Vragen die ik nogal eens hoor. Vragen die gesteld worden door vele dames die het idee hebben om voor zichzelf te beginnen. Het zijn die vragen die ervoor zorgen dat er uiteindelijk niets gebeurt. Het idee blijft op de plank liggen, jammer!


Neem de beslissing

Mijn antwoord op die vragen: Maak de keuze. Neem de beslissing dát je gaat beginnen. Op het moment dat je de beslissing neemt, verschuift het al in jouw energie. Je zet iets in beweging. Je zal zien dat de juiste stap zich dan ook op het juiste moment aandient. Vertrouw erop dat je geleid wordt, maar het start ALTIJD met jouw gedachte, jouw keuze hierin.


Klinkt dat vaag voor je? Dat snap ik, hoor. En toch wil ik je vragen je hier voor open te stellen. Te vertrouwen op jezelf, jouw energie, jouw actie en reactie.


5 tips om echt te starten

  1. Wat wil je? Als jij het mag zeggen, zonder enige beperking hierin, wat wil je dan echt? Laat je gedachten hierover gaan en schrijf het bijvoorbeeld eens op. Door te schrijven haal je het uit je hoofd, creëer je afstand om overzicht te krijgen en mogelijkheden te zien.

  2. Waarom? Weet waarom je iets zo graag wil. Als je weet waarom je iets wil, dan is de hoe vaak dichterbij. Ook op momenten dat het even moeilijk is, kun je weer teruggaan naar waarom je iets wil. Het maakt dan dat waar je moeite mee hebt, een stuk makkelijker.

  3. Doe onderzoek. Is er behoefte naar dat wat jij graag in de wereld wil zetten? En wát is precies die behoefte? Vraag het mensen. Antwoorden zijn zo waardevol.

  4. Start met spelen. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken, te proberen en te leren. Neem het niet te serieus, maar houd er vooral plezier en een voldaan gevoel in.

  5. Vraag hulp waar je dit nodig hebt. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Alleen kom je een eind, maar samen kom je veel verder.


Kom je er niet helemaal uit? Stuur me dan gerust een berichtje. Dan denk ik gewoon even met je mee.


29 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page