top of page

Als ik de baas zou zijn van het journaal

Bijgewerkt op: 22 apr. 2020

Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever. Ik negeerde alle narigheid totaal.


Dit liedje van Kinderen voor Kinderen in 1984 zong ik vroeger uit volle borst mee en…nog steeds.


De volwassen versie van mijzelf, zeker in de huidige tijd, voelt de boodschap van het liedje nog zoveel sterker. Alles wat je aandacht geeft groeit, waar je op focust trek je aan.

Waar ligt nu de focus op dit moment? Op angst, op negativiteit, op verdriet, op beperking, op tekort. Is dat ook waar we meer van willen? Lijkt me niet.


Mogelijkheden en kansen

Ik zou graag zien, dat we met zijn allen veel meer kijken naar de mogelijkheden, niet alleen nu, maar in het algemeen. Buiten de hokjes denken, buiten de bekende kaders gaan. Juist nu we begrensd zijn in ons doen en laten. Wat is er wél mogelijk? Wat kun je wél doen?


Liefde en vertrouwen

Ik zou graag zien, dat we vanuit liefde en vertrouwen kijken en reageren. Ik zie veel wantrouwen en veroordeling. Dat doet me verdriet. Ik kan me niet voorstellen dat het gelukkig maakt. Wat als we ervan uitgaan, dat iedereen vanuit beste kunnen en goede intenties reageert en handelt?


Talenten en kwaliteiten

Ik zou graag zien, dat iemands talenten en kwaliteiten volop ontwikkeld en benut worden. Dat begint al bij kinderen en onderwijs. Onderwijs wat nog altijd voornamelijk gericht is op kennis en cognitieve prestaties. Er is zoveel meer dan dat.

Begrijp me goed. Ik zie leraren en scholen die echt hun best doen binnen de mogelijkheden die ze hebben. De verandering zit in het totale systeem. Ik denk zelfs in onze totale maatschappij. Wat is daarin allemaal mogelijk?


Geluk

Ik zou graag zien, dat mensen écht gaan voor hun geluk. Daar komen de punten die ik hiervoor schreef samen. Welke mogelijkheden zijn er voor jou die bijdragen aan je geluk? Wat als je buiten je bekende kaders denkt? Beperkingen los durft te laten? In het leven staan met een blik van liefde en vertrouwen. Al je talenten voluit benutten en je kwaliteiten nog verder ontwikkelen. Doen waar je blij van wordt.


Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan zou ik jou met je talenten, jouw liefde en jouw mogelijkheden laten zien. Dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever.


Gratis online masterclass

29 april om 20.00u geef ik de gratis online masterclass: Ga voor je Geluk.

Wil jij leren wat je moet doen, waarom én welke stappen je zet om te doen waar je blij van wordt? Meld je dan hier aan.

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page