top of page

Blijdschap vinden: Begin hier en nu!


blijdschap vinden startpunt

Iedereen verlangt naar blijdschap. We streven ernaar om gelukkiger te zijn, voldoening te vinden en het mooie van het leven te ervaren. Maar waar begint die reis naar geluk? Hoe vind je de sleutel tot blijdschap dan? Hoe doe je waar je blij van wordt en voel je tevredenheid?

In dit blog geef ik je antwoorden op deze vragen en deel inzichten met jou die je kunnen helpen om blijdschap in je leven te ontdekken en te omarmen.


De kracht van dankbaarheid

Met stip op 1: Blijdschap begint met dankbaarheid. We zijn zo makkelijk gefocust op wat we missen of wat er fout gaat, maar het bewust stilstaan bij dat wat er goed gaat en het waarderen van kleine dingen heeft een groot effect op je gemoedstoestand. Neem dagelijks een reflectiemomentje om te kijken naar de dingen waar je dankbaar voor bent. Een simpele gewoonte die je helpt jouw aandacht te verplaatsen naar de positieve kanten van jouw leven. En…wat je aandacht geeft groeit, dus steeds meer positiefs.


Doe waar je blij van wordt

Een cruciaal deel van blijdschap ontdekken is luisteren naar jezelf. Ontdek waar je enthousiast over bent. Waar praat je gepassioneerd over? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat geeft je energie en voldoening? Als je weet waar je heel blij van wordt, kun je daar meer tijd aan besteden. Je wordt vanzelf steeds blijer.


Goede zelfzorg

Het is lastig om blij te zijn als je niet goed voor jezelf zorgt. We weten het allemaal wel, maar toch is goede zelfzorg vaak het eerste wat we laten liggen. Geen tijd, geen zin, geen… ga zo maar door. Terwijl genoeg rust, beweging en gezond eten essentieel voor je zijn. Momenten van ontspanning zijn geen luxe. Nee, het is een noodzakelijke investering in jouw geluk.


Fijne relaties

Wij mensen zijn sociale wezens en onze relaties hebben een enorme invloed op ons geluksgevoel. Kijk eens goed naar de mensen om je heen. Zijn dit positieve relaties? Investeer in goede relaties met vrienden en familie. Breng tijd door met mensen die je aanmoedigen, steunen en inspireren.


Hier en nu

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij in je gedachten in het verleden of maak je je zorgen om iets wat in de toekomst ligt? Terwijl jezelf blij en gelukkig voelen juist in het hier en nu is. Geniet meer van wat er nu is. Los van je telefoon. Focus je op die lekkere maaltijd, de dwarrelende blaadjes, terwijl je staat te wachten op de bus. Het mooie liedje op de radio. Of, heel makkelijk, je ademhaling. Focussen op je ademhaling, brengt je meteen in het hier en nu.


Leer van tegenslag

Tegenslagen en uitdagingen kennen we allemaal. Ze zijn onvermijdelijk, maar weet dat het juist ook de momenten zijn waar we van leren. Momenten waar je sterker en veerkrachtiger van wordt. Het geeft je vaak de kans om te groeien. En, niet onbelangrijk, wordt door de tegenslag heel duidelijk waar je naar verlangt. Je kunt hiermee je focus verleggen van de tegenslag naar jouw verlangen.


Verspreid blijdschap

Blij zijn is besmettelijk en dat is helemaal niet erg. Deel je blijdschap met anderen. Doe iets aardigs voor een ander. Glimlach naar een vreemde. Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt.


Blijdschap vinden: het startpunt

Dus, het ontdekken van blijdschap begint hier en nu, in dit moment. Het is een reis die draait om dankbaarheid, zelfzorg, het volgen van je passies en hebben van fijne relaties.


Blijdschap is niet alleen een doel, maar een manier van leven. Begin er dus vandaag nog mee. Het begint hier en het begint nu!


23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page