top of page

Crisis, kansen en keuzes

Crisis, wat doet het met je?

De kranten staan er vol mee. De nieuwsuitzendingen gaan nergens anders meer over. Het is crisistijd.

Crisis, wat doet dit met je? Welk gevoel krijg je erbij? Als je ook maar een beetje op mij lijkt, krijg je er een gespannen en onzeker gevoel bij.


Is dat fijn? Nee!

Kan ik de situatie veranderen? Nee!

Kan ik mijn verhaal hierin veranderen? Ja!

Kan ik mijn gevoel hierin veranderen? Ja!

Een lege agenda

Ook thuis ervaar ik direct de gevolgen van de genomen maatregelen in de strijd tegen Corona. Mijn man werkt zelfstandig als geluids- en theatertechnicus. Je weet vast dat ook deze branche volledig stilligt. Hij zat middenin verschillende theatertours toen 12 maart zijn agenda tot juni volledig leeg gemaakt werd.

Met deze situatie kunnen we op 2 manieren omgaan:

  1. We schieten compleet in de stress, zijn lamgeslagen en weten niet meer wat te doen.

  2. We laten de frustratie er zijn. We uiten onze gevoelens en spreken af onze mogelijkheden te onderzoeken. Er zijn namelijk áltijd mogelijkheden.


Kiezen voor een nieuw verhaal

We kiezen voor de tweede optie. Ook deze situatie is een uitnodiging om te kiezen voor een nieuw verhaal. Hoe ziet dat nieuwe verhaal eruit? Welke mogelijkheden zijn er? Wat kunnen we doen? Welke kansen zijn er? Welke stappen zetten we? Waar vragen we hulp bij?

Ik beschrijf hierboven onze situatie, maar dit is hoe je vrijwel iedere situatie, iedere crisis aan kunt gaan. Erkennen wat je voelt, het ruimte geven en er niet in blijven hangen. Het start altijd met je eigen gedachten, je eigen mindset en je eigen keuze.


Welk verhaal maak jij van een crisis?


Heb je een vraag of opmerking na het lezen van deze blog?

Stuur me dan een mailtje. Ik antwoord je altijd.

38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page