top of page

Waarom bij de meeste mensen hun dromen niet uitkomen

Bijgewerkt op: 3 dec. 2019


December, de droommaand van het jaar

Behalve dat het een drukke maand is, is het ook een maand van goede voornemens maken. Dromen over het volgende jaar. Volgend jaar ga ik echt die cursus volgen. Vanaf 1 januari stop ik echt met roken. In 2020 ga ik echt meer tijd voor leuke uitjes maken...


Je kunt zelf van alles invullen natuurlijk. Denk bijvoorbeeld ook aan de drukte in de sportschool in januari. Vaak is het in februari al een stuk rustiger.


Motivatie of wilskracht

Vaak ben je erg gemotiveerd om te starten. Je krijgt energie van wat het je oplevert. En dan, na een tijdje, verlies je de motivatie. Je geeft prioriteit aan allerlei zaken die jou niet helpen je doel te bereiken. Iets bereiken betekent verandering en verandering doet een beetje (of een beetje veel) pijn. Je bent gestart op wilskracht, maar op pure wilskracht is lang niet altijd vanuit liefde voor jezelf.


3 Oorzaken

Als je het mij vraagt, zijn er 3 belangrijke oorzaken waarom we dromen niet realiseren.

  1. Je droom is niet helder genoeg. Je voelt het nog niet echt.

  2. Je droom is nog geen doel. Je hebt nog geen duidelijk plan, geen route naar je bestemming.

  3. Je zet te grote stappen ineens. Je legt de lat zo hoog dat de kans op falen groot is. De verandering doet te veel pijn, waardoor je het niet volhoudt.


Wat heb je dus nodig om jouw droom tot een succes te maken?

Een droom, een verlangen wat je echt voelt. De pijn om het niet te doen is groter dan het wél doen. Een verlangen wat van jou is en niet (indirect) opgelegd door een ander of de maatschappij.

Je droom wordt een doel met een plan, een manier om jouw doel te bereiken. Wat moet je ervoor doen? Wat heb je nodig? Wie heb je nodig?

Onderzoek ook je stappen. Zijn de stappen haalbaar? Mag je er je best voor doen en is de kans van slagen reëel? Of is het eigenlijk te hoog gegrepen en mag je de lat iets lager leggen om van daaruit weer door te gaan?


December droommaand, december schrijfmaand

Om jou te helpen je dromen tot een doel en een plan te maken, heb ik 2 toffe mogelijkheden voor je.

Tijdens deze dag kijk je met trots terug op wat je allemaal gedaan hebt. Je gaat enthousiast plannen maken voor volgend jaar. Er is tijd en ruimte om samen te kijken naar wat jij nodig hebt. Je schrijft vanuit jouw gevoel én maakt je plan concreet.

Tijdens deze workshop, die ik samen met EFT coach Breda geef, gaan we actief aan de slag met schrijven. Ook leer je hoe EFT (emotional freedom techniques) je hierbij kan helpen. D.m.v. schrijfoefeningen ervaar jij de kracht van schrijven en leer je hoe je droomt op papier. Jouw dromen komen naar boven en worden helemaal duidelijk. EFT helpt jou je dromen ook uit te laten komen.

63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page