top of page

Het verborgen goud in jou: Ontdek je kwaliteiten en talenten


Een schatkist met kwaliteiten en talenten, jouw verborgen goud.

Kwaliteiten, wat gaat je makkelijk af, welke kenmerken horen bij jou?

Talenten, waar ben jij goed in, wat kun je goed?


Het is een belangrijk onderdeel in mijn coaching. Een onderwerp waar ik graag met mijn cliënten in duik. Vaak weten ze niet waar ze goed in zijn. Of ze vinden het zo vanzelfsprekend dat ze iets kunnen, dat het niet meer opvalt.


Het is heerlijk om te zien wat er gebeurt als iemand zich bewust wordt van een kwaliteit of een talent. Ogen lichten op, een lach verschijnt en regelmatig zie ik iemand een stukje groeien, vertrouwen in zichzelf en eigenwaarde groeien hierin in mee.


Waarom wil je je kwaliteiten kennen?

Als je je bewust wordt van je kwaliteiten en je talenten ontdekt, dan kun je ze bewust in zetten om te doen waar jij blij van wordt. Als je iets doet waar je goed in bent, word je er vaak ook heel blij van en andersom ook. Wanneer jij iets doet waar jij blij van wordt, is de kans groot dat je het vaker doet, waardoor je er steeds beter in wordt en jouw talent ontwikkelt.


Een waslijst aan tekortkomingen

Vraag een willekeurig iemand wat zijn/ haar kwaliteiten en talenten zijn…. “Uhhmmmmm” is wat we als antwoord krijgen. Of er komen een paar bescheiden zinnetjes om vervolgens een waslijst op te noemen waar we niet zo goed in zijn. Die weten we dan weer wel. Gefocust op de tekortkomingen.


Waar ligt je focus?

Eigenlijk is het best gek, dat we meer gefocust zijn op onze tekortkomingen, terwijl het juist zo belangrijk is om te focussen op wat al wel goed gaat. Daar gaat zo’n andere energie vanuit. Met het voelen van die energie kun je de kanten van jezelf die nog in ontwikkeling zijn positief beïnvloeden, vanuit vertrouwen.


Wat je uitzendt, trek je aan. Dus waar wil jij meer van? Wil je dan focussen op tekortkomingen of op je sterke kanten?


Een paar helpende vragen

Om je te helpen heb ik een paar vragen voor je. Neem even een momentje en schrijf de antwoorden op.


- Wanneer voel je echt voldaan?

- Wanneer ervaar jij flow?

- Wat gaat jou moeiteloos af?

- Welke rol ‘speel’ jij makkelijk (in je werk, familie etc.)

- Wat zien anderen bij jou aan kwaliteiten? (Vraag het ze.)


Maak een overzichtje van de kwaliteiten en talenten die hieruit komen en focus daarop.


Dus als ik je de volgende keer vraag wat jouw kwaliteiten zijn, kun je me zo antwoorden, toch? 😉


Wil je er graag hulp bij?

Dat kan! Je bent de eerste niet hoor.

Boek een Sparren & Ontwarren Sessie en ik duik met jou dieper in jouw ontdekkingstocht. Gegarandeerd dat je met een mooi overzicht, belangrijke inzichten en een blij gevoel verder gaat.

27 weergaven1 opmerking

1 comentario


Prachtige post, Bianca!

En dat is jouw talent. Je grote inlevingsvermogen in de ander en zo de kwaliteiten, mogelijkheden en kansen van en voor een ander belichten. Goud waard 💛✨

Me gusta
bottom of page