top of page

Hoe je met minder doen meer bereikt

Bijgewerkt op: 17 jul. 2020


Klinkt het niet als muziek in je oren? “Minder doen, meer bereiken”

Ik hou ervan! Ik geloof hierin. Dat is lange tijd niet zo geweest, hoor.


Voor niets gaat de alleen de zon op

Zoals velen van ons ben ik opgevoed met gedachten als: Je krijgt niets voor niets. Hard werken en doorzetten als je iets wil.

Niets ten nadele van mijn ouders. Zij deden wat zij geleerd hebben. Het gaat generaties terug.


Het lukt maar niet

De kans is groot dat je dit herkent. Je doet erg je best. Je focust op wat je wil en toch lukt het je niet. Of het kost je enorm veel energie. Je raakt gefrustreerd, ontmoedigd en geeft misschien zelfs wel op.

Het is duidelijk, dat het plezier waarmee je startte, is verdwenen. En dát is precies het probleem. Plezier en jezelf goed voelen is dé basis om aan te trekken wat jij wil. Vanuit een goed gevoel, licht en luchtigheid is het zoveel makkelijker.


Focus op wat?

Als je focust op doorzetten en bikkelen, dan focus je vanuit tekort. Het is er nog niet. Je moet hard werken om dat te veranderen. Je ziet vooral wat er nog niet is.

Als je richt op plezier en je goed voelen, ga je in de ontvangmodus.

Wil dat dan zeggen dat je niets meer hoeft te doen?

Nee, je onderneemt zeker wel actie, maar vanuit inspiratie. Actie waarvan je vanbinnen voelt; dit wil ik echt doen. Daarnaast ‘werk’ je aan je mindset.

Recent voorbeeld uit de praktijk:

Wij moesten op zoek naar een nieuw huis. Waar we nu nog wonen, daar kunnen we niet blijven. Het was ook tijd voor een volgende stap. Het voelde spannend en tegelijkertijd helemaal oké.

We zetten wat lijntjes uit naar bekenden dat we op zoek waren. Soms keken we op huizensites, maar ik voelde dat ik daar niet blij van werd. Ik kreeg daar eerder stress van. Het aanbod was krap, de prijzen waren hoog en de huizen niet aantrekkelijk. Zo min mogelijk bekijken dus.

Ons ideale huis was er, daar vertrouwde ik diep vanbinnen op. Het zou komen, alleen hoe en wanneer dat wist ik niet. Ik richtte me vooral op plezier in mijn werk en plezier thuis, mezelf goed voelen.


Zwaar, niet doen

Ik had avond aan avond kunnen scrollen op internet.

Ik had overal advertenties kunnen plaatsen.

Ik had overal in kunnen schrijven.

Maar dat voelde zwaar en ik deed het niet.


Zo geregeld

De tijd begon te dringen toen ik een telefoontje kreeg van mijn vader. Hij had een klein bordje met telefoonnummer gezien bij een heel tof huis. We hebben direct gebeld. 2 Dagen later zijn we gaan kijken, was ik verliefd op het huis en was het geregeld. Vanuit vertrouwen en plezier.

Het huis heeft alles waar ik van droomde. Nog 2 weken en dan verhuizen we. Ik tel af…

Dit is manifesteren en creëren vanuit plezier, licht en luchtigheid.

Vertrouwen, plezier en geïnspireerde actie. Dat is waar het om gaat.


Vragen aan jou

Wat wil jij bereiken?

Wat wil je daar NIET voor doen?

Wat is dan voor jou een geïnspireerde actie?

Hoe kun jij meer plezier toevoegen?

Neem deze vragen met je mee en manifesteer dat wat jij zo graag wil.

Gelijkgestemden en nog meer inspiratie

Wil je meer inspiratie, tips en een groep van gelijkgestemde dames? Kom dan in de Schrijf je Blij Groep op Facebook. In deze besloten groep help ik je meer rust, ruimte energie en flow te krijgen in je leven. Je vind de groep hier.


59 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page