top of page

Louise Hay hielp mij naar mijn lichaam te luisteren

Bijgewerkt op: 27 aug. 2019


Inspiratiebron

Louise Hay, een bijzondere vrouw. Ken je haar? Ze is voor mij een echte inspiratiebron. Helaas is ze een paar jaar geleden op 90-jarige leeftijd overleden. Een intens leven heeft ze gehad. Een leven van diepe dalen en hoge toppen en alles daar tussenin.


Haar verhaal en ideeën vind ik enorm interessant, zo fascinerend zelfs dat ik een jaaropleiding ben gaan doen waarin haar filosofie uitgebreid aan bod kwam.


Aanrader

Een van de vele boeken die ze schreef was “You can heal your life”. Ik las de Nederlandstalige versie “Je kunt je leven helen”. En ik lees er nog steeds regelmatig in. In dit boek legt ze heel mooi uit hoe belangrijk je gedachten en overtuigingen zijn. Dat niet alleen, maar ook wat het effect is van je overtuigingen op je lichaam. Iets waar we ons vaak niet bewust van zijn, maar wat we wel meer kunnen beïnvloeden als we ons er bewust van worden.


Wat vertelde mijn ziekte mij

Ik ben mijn lichaam gaan zien als een liefdevolle boodschapper met berichten die niet altijd fijn zijn om te ontvangen, maar zeker wel waardevol. Bij een lichamelijke klacht vraag ik me eerst altijd af wat het me wil vertellen. Wat mag ik zien? Waar mag ik aandacht aan geven?

Inmiddels ken ik mijn lichaam en heb ik er zo’n gewoonte van gemaakt, dat ik wel voel wat ik nodig heb.


Toch pak ik er ook vaak het boek bij om achterin op te zoeken waar de klacht voor staat. Welke betekenis ik eraan kan geven én welke gedachte hier helpend in is.

Zo ook toen ik de diagnose Hodgkin lymfoom (lymfeklierkanker) kreeg. Ik wilde weten hoe Louise dit zag en dus zocht ik het op. Wauw, het was de spijker op zijn kop. Ik leg je graag nog eens uit hoe en wat precies, maar niet in dit blog.


Ik ben actief met deze overtuigingen aan het werk gegaan en heb het meegenomen in mijn dagelijkse schrijfmomenten. Ik voelde het effect en merkte dat mijn gedachten gingen veranderen. Dit was een belangrijk stuk in mijn ziekte- en genezingsproces.


Het is bijzonder om te ervaren hoe kloppend de antwoorden van Louise Hay steeds weer zijn. Ook wanneer ik dit met cliënten doe. Kwartjes die vallen, keer op keer. Prachtig! Ik voel me heel blij, dat ik hieraan kan bijdragen.


Jouw lichaam, jouw keuzes

Luister goed naar jouw lichaam. Het vertelt je zoveel. Op deze manier kun je iets waardevols uit je klacht halen. De klacht heb je toch al. Kies je voor alleen pijn en er de balen van hebben of kijk je ook of je er iets moois van kan maken?

Aan jou de keuze. Ben lief voor jezelf! <3


Dus...

heb je regelmatig hoofdpijn, vastzittende nek en schouders?

Doet je rug zeer of je been verkrampt?

Je hebt last van eczeem, allergieën?

Je hebt verschillende kwaaltjes,

maar negeert deze liever?

Herken je hier iets van? Dan is de workshop Intuïtief Schrijven: Luisteren naar je lijf echt iets voor jou. Je vindt alle info via deze link.

470 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page