top of page

Ritme en ruimte is nodig


Wat heb ik nu nodig?

Een vraag die ik mezelf vaak stel en ook heel veel gebruik in workshops en coaching. Wat heb je nodig?

De Coronacrisis nodigt uit om nog meer te kijken naar wat je nodig hebt. Simpelweg, omdat het een tijd is waarin we met onzekerheid en angst te maken hebben en ook anderen willen helpen. Er wordt een beroep gedaan op ons improvisatievermogen. Ook een tijd van mooie verbindingen, al dan niet online.

Ritme en ruimte

Toen ik mezelf deze vraag deze week weer stelde, kwam ik tot 2 woorden:

Ritme en ruimte

Wanneer een van beide langere tijd ontbreekt, ga ik wiebelen, Dan ben ik snel geïrriteerd. Het gebrek aan ritme en duidelijkheid kost me veel energie, een echte energiezuiger dus. Wanneer dan ook de energiegevers in het gedrang komen, loopt mijn batterij te snel leeg.

Heftige berichten, zoals gisteravond de extra maatregelen rondom social distancing tot 1 juni, kan ik dan minder goed opvangen.

Prioriteit

Dus zelfzorg is nu prioriteit nummer 1!

Een nieuw ritme, structuur in mijn dag brengen en afspraken met mezelf in mijn agenda zetten. Dingen doen waar ik blij van word. Iets voor mezelf, naast de leuke dingen met mijn gezin.

Ik deel dit met je, omdat ik ervan overtuigd ben dat je deze situaties ook kent. En wat heb je dan nodig: Ritme en ruimte.

Inzoomen op de woorden

Ritme en ruimte: bekijk deze woorden eens.

Wat zijn de overeenkomsten en wat is het verschil?


Ruimte heeft maar 1 letter meer dan ritme, de letter U. Spreek deze letter eens uit in het Engels. Inderdaad You, Jij… Ruimte voor jou, voor jezelf.

Dus…ben je wiebelig en zoekend naar balans?

Denk aan ritme en ruimte en je zal merken dat het al snel beter gaat.

Heb je nog een vraag of wil je iets met me delen? Mail me dan, ik antwoord je altijd.

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page