top of page

Spannend, ik wil heel graag, maar ik vind het ook zo eng.

Bijgewerkt op: 1 dec. 2020

Ken je dat? Het liefste zou je het doen en tegelijkertijd voel je de spanning. Durf je het wel? Kun je het wel? Wat als…?


Ja, wat als…? Wat als het lukt? Wat betekent dat dan voor je? Hoe voel je je dan? Wat is de impact op jouw leven? En wat is ook de impact op het leven van anderen voor wie jij iets kan betekenen?


Gek eigenlijk hè, dat we bij veranderingen zo bezig zijn met wat er allemaal mis kan gaan. Terwijl de kans dat het wel lukt net zo groot of zelfs wel groter is.


Geprogrammeerd om gevaar te zien

Ons brein is in de oorsprong geprogrammeerd om alert te zijn, gevaar te zien. Logisch ook, het was heel belangrijk om jezelf op tijd in veiligheid te brengen. Toen kregen we nog letterlijk beren op onze weg. De letterlijke beren zijn figuurlijk geworden. Nu werkt deze programmering ons vaak tegen. Het zorgt ervoor dat we onszelf beperken en niet het lef hebben om kansen te grijpen.


Lef

Het meervoud van lef = leven. Dat is toch wat je wil? Leven, ontwikkelen, groeien? Laat je dan niet langer beperken door je eigen brein.

Zie kansen en grijp kansen. Ga doen, dan hoor ik graag over een jaar hoe het met je gaat.

Ik stel je de volgende vragen: Wat wil je graag? Wat is het risico? Wat is het ergste wat er kan gebeuren en is dat echt zo erg? Wat zijn je kansen?Tot slot deel ik nog graag deze quote met je.


What if I fall? Oh but my darling, what if you fly? ~ Erin Hanson ~

Wil jij meer inspiratie en tips om te doen waar je blij van wordt? Van idee naar doen? Wordt dan gratis lid van de Community voor vrouwen en hun werkgeluk.


39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page