top of page

Ik heb stemmen in mijn hoofd!Stemmen

Ik heb stemmen in mijn hoofd, jij ook? Ja, natuurlijk heb je die. Iedereen heeft stemmetjes die regelmatig aandacht vragen. Daarmee ben je niet direct schizofreen of hallucinerend.

Nee, de stemmen waar ik het over heb zijn de stemmen vanuit je ego en het stemmetje van je intuïtie.


Ego

Wat is het verschil? Ik ga het je uitleggen. Allereerste wil ik je duidelijk maken dat je een ego hebt en dat je niet een ego bent. Dat is een belangrijk besef. Je ego is het deel in je geest wat je ook wel je onderbewustzijn noemt, dus niet je bewuste denken.


Ervaringen

In je onderbewustzijn zitten talloze ervaringen opgeslagen. Ervaringen vanuit je opvoeding, situaties van je schooltijd, maar ook je werk, je sociale leven, je relaties en ga zo maar door. Positieve, fijne ervaringen, maar zeker ook ervaringen die jou geraakt en pijn gedaan hebben. Ervaringen waardoor jij onbewust, of misschien wel bewust, besloten hebt, dat dit je niet meer gaat gebeuren of dat je niet goed genoeg bent.


Stemmetjes die je willen beschermen zijn het gevolg hiervan.

Bijvoorbeeld:

  • Wat gaan de mensen wel niet denken?

  • Wie ben ik om daar iets van te zeggen of het anders te doen?

  • Zij hebben geluk, maar ik niet.

  • Ik zet maar geen stappen. Waar ik nu ben is het veilig.

  • Ik ben daar niet goed genoeg voor.


Ga eens voor jezelf na welke stemmen jij hebt. Zijn ze van jou of hoor je misschien iemand anders praten? Ik vermoed het laatste.


Intuïtie

Dan die andere stem, de stem van je intuïtie. Daar waar de stemmen van je ego vaak heel erg aanwezig zijn en schreeuwen om je aandacht, is de stem van je intuïtie veel zachter, misschien wel fluisterend. Het is de stem van jouw diep innerlijk weten. De stem die écht het beste met je voor heeft en je wil laten groeien.


Groeien of niet

Nog een verschil tussen de stemmen van het ego en van je intuïtie. Je egostemmen houden je graag klein en belemmeren je in je groei. De stem van je diep innerlijk weten laat je groeien. Groei is een natuurlijk proces. Alles in de natuur groeit. Waarom zou de dan als mens, als natuurlijk wezen, jezelf belemmeren niet groeien?


Aan jou de keuze waar je naar luistert en dat kan behoorlijk lastig zijn. Ik weet het. Hoor je de stem van je intuïtie wel?


Luisteren door te schrijven

Daar is schrijven een fantastische manier voor. Schrijven om contact te maken met je intuïtie. Schrijven om te luisteren naar jouw innerlijke stem. Schrijven om de egostemmetjes tot rust te brengen.


Workshop

23 april a.s. geef ik weer een workshop Intuïtief Schrijven. In deze workshop leer ik je met praktische toepasbare oefeningen contact te maken met je innerlijke stem door te schrijven. Inzichten en antwoorden krijgen door te schrijven om van daaruit de stappen te zetten die jij nodig hebt.

Meld je aan via deze link. Ook vind je hier alle informatie.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page