top of page

Maakt tevredenheid je gelukkig?

Bijgewerkt op: 12 okt. 2020


Ze is een vrouw met een mooi gezin, een goede baan, een fijn sociaal leven en haar beide ouders leven nog. Ze heeft het financieel oké. Geen grote buffers, maat ze redden het prima. Ze heeft wat haar hartje begeert, voor de buitenwereld in ieder geval. Tevreden was ze een hele tijd, maar ze voelt het niet meer.


Tevredenheid als beperking

Is ze nog wel zo happy? Nee is het antwoord. Als ik haar vraag wat ze mist, weet ze het niet. Ze voelt zich zelfs schuldig. Ze heeft toch alle reden om blij en tevreden te zijn? Toen ze laatst met haar moeder erover sprak, waren dat ook haar moeders woorden. “Ben toch tevreden met wat je hebt. Er zijn genoeg vrouwen die met je willen ruilen.”

Een opmerking, gegeven vanuit liefde en met de beste bedoeling, maar ook zo beperkend. Dus omdat er anderen zijn die graag in onze schoenen willen staan, mogen we niet verlangen naar meer of naar anders?

Help je daar die ander mee?

Help je daar jezelf mee?

Volgens mij is het antwoord duidelijk NEE!


Het is de natuur

Je bent als mens een natuurlijk wezen. Een natuurlijk wezen met periodes van groei, van rust, van loslaten en vernieuwen.

Als je deze cyclus gaat tegenhouden, vanuit de overtuiging: ‘Het is goed om tevreden te zijn.’ ga je tegen je natuur in en dat breekt je vroeg op laat op.


Duurzaam gelukkig

Houd jezelf niet klein, omdat men vindt dat je tevreden moet zijn. Dan maakt tevredenheid je niet gelukkig. Het is geen échte tevredenheid. Laat het een basis zijn waarvoor je dankbaar bent en waar vanuit je jezelf ruimte geeft om te groeien en ontwikkelen. Precies zoals de natuur bedoeld heeft. Dan maakt tevredenheid je gelukkig, ook op de langere termijn.


Domino effect

De vrouw eerder in mijn verhaal, miste uitdaging en plezier in haar werk. Ze deed dit al jaren, vooral op routine. Dit was prima in de tropenjaren van haar gezin. Nu is er ruimte voor groei en ontwikkeling in haar werk. We zijn samen dit traject aangegaan. Ze schrijft haar nieuwe verhaal van woord naar werkelijkheid, zodat ze ook weer het geluk voelt in haar werk. Dit neemt ze mee in haar gezin, haar sociale leven…overal. Dat is het domino effect.


Wil je meer inspiratie, tips en een groep van gelijkgestemde dames? Kom dan in de Schrijf je Blij Groep op Facebook. In deze besloten groep help ik je meer rust, ruimte energie en flow te krijgen in je leven. Je vind de groep hier.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page