top of page

Van angst naar vertrouwen, verspreid het virus


Pas maar op! Doe maar niet.

Kijk je wel een beetje uit?

Weet je het wel zeker?

Ik zou het niet doen.

En wat nou als…


Angst in je gedachten

Goed bedoelde uitspraken. Je kent ze vast wel. Men zegt het om je te beschermen. Waarschijnlijk hoor je het jezelf ook zeggen. We doen het allemaal weleens.

De uitspraken komen vanuit angstige gedachten. Angst is iets wat ik veel zie in de wereld en in deze tijd al helemaal.

Persoonlijk vind ik dat er veel, te veel, op angst gestuurd wordt. Overal waar je komt, hoor je het en zie je het. “Let op, 1,5 meter.” In de supermarkt de herhalende waarschuwingen via de speakers. Langs de weg de matrixborden met “Blijf thuis, alleen samen krijgen we Corona onder controle.”

We doen het samen. Dat klinkt positief en bemoedigend, hè?

Ik zie het als een vorm van indoctrineren, beïnvloeden. Inspelen op het groepsgevoel, waardoor je iets doet waar je zelf misschien niet achter staat.

Mensen doen en zeggen vreemde dingen vanuit angst. Ik begrijp het wel, maar ik denk niet dat het ons gaat helpen.


Focus op angst

De focus ligt op angst en waar je op focust dat trek je aan. Waar je aandacht aan geeft, dat groeit.

Willen we meer angst en onzekerheid of willen we juist meer vertrouwen en liefde voor elkaar, voor deze wereld.

Ik denk dat het eerste de wereld al genoeg schade heeft gebracht in de geschiedenis. Wordt het niet tijd dat we allemaal gaan focussen op vertrouwen in het leven en de liefde voor al het moois wat er is?

Maar hoe dan, Bianca? Wat is mijn invloed dan?

Het begint met je eigen gedachten, jouw eigen angsten, groot en klein. Door daarin de shift te maken van angst naar vertrouwen. Door je bewust te worden van je gedachten en opnieuw te kiezen. Steeds opnieuw en opnieuw. Door jouw gedachten te shiften, veranderen je emoties en verandert jouw energie. Je gaat je anders, positiever gedragen waardoor je dit ook terug ziet in je leven.


Verspreid het virus

Hoe mooi zou het zijn als jij kiest voor positieve, liefdevolle gedachten en daardoor nóg meer geniet van al het moois in dit leven?

Hoe mooi zou het zijn als je daarmee je buurvrouw aansteekt en dit als een super besmettelijk virus zich verspreid?

Hoe mooi zou het zijn als de wereld vol vertrouwen en liefde zou zijn?


Samen dromen en doen

Klinkt dit als een droomwereld? Laat mij maar dromen dan. Ik wil daarvoor gaan. Doe je mee? We doen het samen. Alleen samen krijgen we de angst onder controle. 😉


Gratis Facebookcommunity

Een plaats om je te mee te laten nemen in een gevoel van vertrouwen, positiviteit en liefde is de gratis "Schrijf je Blij Groep" op Facebook. Word ook lid en laat je inspireren voor meer flow, energie, rust en ruimte. De groep vind je hier.

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page