top of page

Ik verwacht, jij verwacht, wij verw…laten verwachtingen los


Op zaterdag de boodschappen doen voor de hele week, want dan is alles lekker in huis voor de nieuwe week begint en op zondag doe je geen boodschappen. Zondag is de dag voor bezoek aan ouders en schoonouders.

Verwachtingen

Het is maar één voorbeeld van verwachtingen die ik van mezelf had. Zo waren ze er ook in mijn werk, in vriendschappen en in het moederschap. Ik wist niet beter. Het was het voorbeeld wat ik had meegekregen. Zo hoorde het nu eenmaal.

Falen

Nu kan ik er gelukkig om lachen, maar niet toen ik moeder werd en het steeds duidelijker werd, dat ik niet aan al die verwachtingen kon voldoen. Ik deed zo mijn best en toch had ik continu het gevoel van falen. Superfrustrerend was dat!

Ik was daar niet de enige in, ontdekte ik. Ik zie het nu nog wekelijks bij vrouwen in mijn praktijk. We zijn er heel goed in om aan hoge verwachtingen te willen voldoen, want zo hoort het. Zo doen anderen het toch ook? We nemen het als waarheid aan. Tot het moment dat we het niet meer kunnen of echt niet meer willen.

Voorwaarden

In de afgelopen tien jaar heb ik meer en meer mijn eigen voorwaarden gemaakt en deze ook bijgesteld als dat nodig was. Ik heb verwachtingen losgelaten en steeds stilgestaan bij wat ik wil en wat ik daarvoor nodig heb. Stapje voor stapje, het is een proces van leren, oefenen, groeien, mildheid en lief zijn voor jezelf.

Geluk

Het is wat de mooie vrouwen die ik mag helpen doen en het is wat jij mag doen. Jouw voorwaarden maken, het is jouw leven.

Goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch, het is juist vanuit liefde voor anderen.

Je kunt niet tappen uit een leeg vaatje. Als jij gelukkig bent, je écht gelukkig voelt, dan kun je het delen met anderen. En…geluk is het enige wat zich verdubbelt als je het deelt.

Gratis webinar

In het webinar Ga voor je Geluk, schrijf je nieuwe verhaal leg ik je precies uit hoe jij de nieuwe voorwaarden voor jouw geluk kunt maken. Welke stappen zet je? Wat is belangrijk hierin? Ik geef je de door mij ontwikkelde KVS-methode, zodat jij ook weet wat je nodig is om écht te gaan voor jouw geluk.

Dit gratis webinar geef ik op 16 juni om 19.30u. Hier kun je aanmelden.

59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page