top of page

Waarom luieren goed is om vooruit te komen.


Eens in de zoveel tijd heb ik dat. Ik rijd op een rotonde en ik neem geen enkele afslag. Ik blijf maar doorrijden in rondjes. Iedere afslag sla ik over, omdat het te spannend of te onoverzichtelijk is. Het zijn ook de enige afslagen die ik zie. Ik voel paniek ontstaan….hoe kom ik hieruit?


Natuurlijk rijd ik niet echt zo op een rotonde. Hoewel ik een extra rondje soms wel leuk vind. 😉

Ik bedoel het symbolisch, want ken je dat? Het gevoel dat je vastzit. Je weet even niet meer wat te doen. Welke kant ga ik op? Wat is voor mij nu de juiste stap? Je blijft er over nadenken en wordt er moe van. Die vastzittende gedachten kosten je energie.


Je zet door

En wat doen we dan vaak? We zetten door, geven nog wat gas en blijven flink doorgaan in het cirkeltje waarin we zitten. We hopen dat de oplossing dan vanzelf wel komt.


Helaas, ik ga je uit die droom halen. Die oplossing komt ook vanzelf, maar niet als jij niets verandert. Als je doorgaat zoals je het doet, blijf je hetzelfde resultaat krijgen. Dat is precies wat je niet wilt, want je wilt duidelijkheid over wat je te doen hebt. Welke stap, welke richting en vooral hoe dan?


Gas terug

Dus mag je het anders doen en dat is ook echt anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Je mag een stap terug doen. Of eigenlijk mag je gas terugnemen, afremmen, zodat je uit de cirkel kunt stappen. Afstand nemen.


Rusten en ontspannen is hierin de sleutel. Gun jezelf rust, ga luieren. Door op deze manier te ontspannen ontstaat er ruimte. Je stelt jezelf open om jouw antwoorden te ontvangen. Je gaat alles weer helder zien. Je mag erop vertrouwen dat je dan precies weet welke richting je op mag gaan. Je weet welke stap je kan zetten, vanuit je intuïtie, jouw innerlijk weten.

En juist die stappen helpen jou vooruit. Je zit dan op de juiste weg, jouw weg.


Lukt het jou om die rust te pakken? Laat je het me weten?

Kom je er niet helemaal aan uit? Mail me gerust, dan kijk ik even met je mee.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page