top of page

Wat zeg je? Let op je woorden

Bijgewerkt op: 13 sep. 2023


Ik heb er geen tijd voor.

Dat kan ik niet betalen.

Ik ben nog niet goed genoeg, moet nog veel leren.


Zomaar wat uitspraken die ik regelmatig hoor van vrouwen die voor zichzelf beginnen .Of dit eigenlijk wel willen, maar nog niet doen.


Met woorden jezelf klein maken


Begrijpelijk denk ik. We doen dat allemaal wel eens. Jezelf ergens “kleiner in maken”. Ik heb dit zelf ook gezegd, hoor.

Is het handig? Nee, helemaal niet!

Is het waar? Nee, meestal ook niet.

Laat het me je uitleggen.


Jouw gedachten worden jouw realiteit


Je ziet in jouw huidige realiteit jouw waarheid. Dat is niet per definitie de waarheid. Het is het beeld wat jij hebt over de situatie door eerdere ervaringen en onderliggende overtuigingen.


Gedachten zijn krachten. Die uitspraak ken je vast ook. Het betekent dat wat jij denkt, wat jouw overtuiging is / wordt, daarmee creëer je je realiteit. Je gaat het zo geloven dat het jouw waarheid wordt en dat ook datgene is wat je in je leven terugziet. Jouw energie trekt aan wat je uitzendt. Zijn je gedachten negatief, trek je ook meer negativiteit aan. Zijn jouw gedachten positief, trek je meer positiviteit aan. It’s as simple as that!


Mindsetwerk


Maar simpel hoeft niet meteen ook makkelijk te zijn. Het betekent je gedachten trainen, mindsetwerk. Word je bewust van je gedachten en wat je zegt. Gedachten die jou niet helpen, kun je meteen keren in helpende gedachten. Kies voor woorden en zinnen die openstaan voor mogelijkheden.


Kies je gedachten


Wil je je realiteit veranderen? Neem dan nu de beslissing om je gedachten aan te pakken. Denk in mogelijkheden.


Weet je nog, de zinnen aan het begin van dit blog? Vervang ze eens hierdoor:

Ik heb er NU nog geen tijd voor. Hoe kan ik meer tijd creëren?

Ik kan dit NU nog niet betalen. Ik ga op zoek naar een oplossing. (Ik vertrouw op een oplossing.)

Ik ben goed genoeg en in ontwikkeling. Ik leer iedere dag weer bij.


Als jij iets wilt, dan lukt het je. De basis ligt in jouw eigen gedachten. Daar waar jouw waarheid begint en je jouw realiteit creëert. Dus wat zeg je? Let op je woorden. 😉


22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page